Nekaj časa sem imela priložnost delati v gostinstvu. Delala sem v restavraciji, ki je bila res znana po svoji kakovosti in pa po lepem izgledu in pa dobrimi zaposlenimi. Seveda sem vedela, da moram biti tam zelo pridna in da moram znati zelo veliko stvari, ki jih veliko ljudi ne rabi.
To je res, da sem se naučila zelo veliko stvari v gostinstvu, ena stvar pa mi je nekako ostala še najbolj v spominu. Naučila sem se, kaj pomeni haccp. To je nekaj, na kar ne bi res nikoli pomislila, ampak me je gostinstvo res veliko naučilo v tem področju. To je nekaj, kar pride prav tako gostincem kot tudi trgovinam z živili. Tukaj gre za samih 7 načel, ki preverjajo ter zagotavljajo varnost prehrane. Vse to mora neka določena hrana dati skozi zato, da je potem dovoljena v restavracijah ali v trgovinah.
Ravno, zato mi je bilo res zelo zanimivo, ko sem prvič slišala za haccp in pa ko sem izvedela za kaj se uporablja. Ta sam postopek mi je bil res zelo zanimivo in zelo rada sem ga preverjala, saj sem se z vsakim preverjanjem naučila kaj več. Potem ko sem seveda nehala delati v gostinstvu, sem si ta haccp seveda še vedno zapomnila in da včasih preverim tudi v trgovini, saj me res zanima, kako to deluje drugje in ne samo v gostinstvu. Gostinstvo sem res še danes neizmerno hvaležna, saj je mene način marsikaj. Naučila sem se vse o samem delu. Predvsem pa sem se veliko naučila o sami sebi. Sama sem ugotovila, da sem zelo delavna in da se zelo hitro učim. Veliko ljudi me je pohvalilo. Naučila pa sem se tudi zelo veliko o samem sistemu gostinstvo in na kaj je potrebno biti pozoren.
Haccp je bil le en del stvari, ki sem se jih naučila v gostinstvu. Tukaj pa pride seveda veliko več in ne samo to.